Retró

A retró, amely a már említett vintage-et követi időrendileg, 1975-1990-es évek öltözékeit jelenti. A kort mind a férfiak, mind a nők számára a hasonló, lezser, többszínű, „madárfészek” frizura jellemezni. A sminkelés is hasonló, mindenhol erőteljes irányvonalat járt be, figyelmen kívül hagyván a „vagy a szem, vagy a száj hangsúlyos” szabályt. A rúzs tekintetében az élénk, leggyakrabban a piros színek domináltak, a férfiak és a nők számára egyaránt.

A kiegészítőkből sem volt hiány, a minél feltűnőbb hatás keltése célt elégítették ki: hatalmas fülbevalók, széles övek, színes kalapok elengedhetetlen kellékei voltak a kornak. A már megfogalmazottakból értetődik, hogy az öltözködése egésze nem a kifinomult, hanem a minél extrémebb önkifejezést kívánta elérni.

A 80-as évek egyik favoritjának számított a farmer: ing, mellény, dzseki, nadrág, szoknya, egyszóval minden ami farmer és hordható. Emellett aranykorát érte az úgynevezett cicanadrág is, amelyet a klasszikus fekete mellett minden színben lehetett kapni.
A stílus egyébként nem csak az öltözködésben volt, van jelen: az elmúlt években a bútorpiacon is megjelentek a múltat idéző kellékek és termékek, amelyeknek nagy előnye, hogy csak egy-két darab megvásárlásával is fellehet idézni a kort a kedvelőik számára!

Powered by WordPress. Designed by WooThemes